Kuyah's FotoPage

By: kuyahs touch

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Friday, 7-Aug-2009 00:42 Email | Share | | Bookmark
Miss uols!!!

Salam semua...........

Rasa dah berbulan2 x update FP nie.. coz of a lots of problem.... macam2 lah..... dengan laptop skrin cracklah, anak masuk wad lah, boleh dikatakan macam2lah tapi kalau nak cite x bual lah keje lain gamaknya....maybe next time lah sy berkongsi ngan teman2... rindunya dgn teman2 FP nie... dah lama betul x singgah mana2 fp

Jomlah layan gambar skit2...



Sebabnya jadi PNEUMONIA nie adalah disbabkan mula2 dia demam, batuk n then dia nie x nak makan ubat... so demamnya x baik2 dah nak masuk 2 minggu dah pi klinik dah 3 kali so kalau x nak makan ubat tak guna gak pi klinik .kami dah buat mcm2 cara nak suruh dia makan ubat tue.. dah masukkan dalam botol milo.. alik2 dia ckp 'Ma macam ada rasa ubat je milo nie' so sejak dari tue dia x nak minum milo lagi,, dia just minum air suam je.. (bila di pikir2 pandai jugak kepala otak budak nie nak lari dari minum ubat ada je akal dia), makan pun x nak habis nak buat macam mana lagi..... so kitaorg pun buat decision hantar dia pi jumpa dia punya dr kat SJJMC iaitu Dr. Ali Azman... coz Dr. nie lah yg rawat anak kami since Elisa lagi...

So bila dah jumpa Dr Ali apa lagi terus kena duduk wad lah.. so tak pe lah atleast dia boleh masukkan air kalau Helena x nak makan so bertenaga skit dia...

Apalagi 5 harilah kami berkampung di hospital semua nya tido kat situ... pagi2 pi hantar ayah pi keje...
Aduh letih jugaklah....tp duk hospital pun sempat gak bersantai....



Tp sekarang alhamdulilah lah sejak dia keluar dari hospital makan pun dah banyak dan yg best nya sebelum tue x pernah nak makan durian tup2 bila kitaorang makan durian sibuk dia pun nak.... ketam, kerang, ikan semuanya dia dah makan..... amin........


Saturday, 2-May-2009 06:11 Email | Share | | Bookmark

Rawatan Berbekam

Pagi tadi kami pi Carrefour di Wangsamaju... coz ayahnya nak pi beli seluar Dockers kedainya macam Factory Outletlah... kiranya Dockers kat situ murahlah daripada tempat yg lain..... so masa jalan2 ternampaklah satu tempat yg buat refleksi kaki coz ibu jari kaki kita terseliuh jatuh kat dapur.. so dia punya sakit sampai sekarang masih lagi terasa..........dah dekat sebulan dah maybe dah masuk angin kat urat2nya coz x pi urut... nak jadi ceritanya kita pun pi lah tanya kat kakak kat situ.... boleh tak urut kaki yg terseliuh? biasalah just urut mcm biasalah so kita pun trylah.. boleh tahan lah dia urut... lega skit rasanya... pastu tu kakak tu suruhlah wat Rawatan Berbekam tue... mula2 x berani tp almaklumlah kitanya bila dipujuk skit alamak cairlah jugak so apa lagi buat je lah. Tapi satu je uols kena ingat tentang kebersihan berbekam nie... yelah kalau kita pi hospital kalau dr guna pisau dan pisau tu mesti dah di sterile dulu sebelum digunakan so yg nie just ????????? mudah2 ok kut...... so moh kita layan gambar semasa proses membekam nie........ eeeeee gerun gak tgk darah nie..



Pic 1 : Ini adalah salah satu peralatan yg digunakan utk membekam...
Pic 2 : Bekas utk membekam itu akan diletakkan di tempat2 yg tertentulah so yg pertamanya dia akan sedup dulu udara so kulit kita akan tertarik mcm membengkak lepas beberapa saat bekas bekam di cabut dan kulit kita tadi tue akan di cucuk2 dgn pisau lebih kurang 20 lubang lah.. so darah akan terkeluar dan bekas bekam itu tadi diletakkan kembali so darah kotor akan keluar lah dan terkumpul di dalam bekas tersebut...
Pic 3 : So darah kotor @ darah beku akan terperangkap didalam bekas tersebut...



Pic 4 : Darah kotor @ beku yg telah terkumpul di dalam bekas tersebut.. warna darahnya pun kelihatan bewarna merah kehitaman....
Pic 5 : Darah yang berketul itu adalah darah kotor @ beku (takut sgt tengok darah nie... eeee gerun gile)
Pic 6 : Bekam yg telah diangkat dan terdapat kesan yg telah di bekam...
Pic 7 : Ini setelah beberapa minit bekas bekam itu di cabut....

Lepas cabut nie macam rasa pedih skitlah ... coz of luka yg telah dicucuk utk keluarkan darah tersebut...

So kat sini saya ada sedikit info mengenai FAEDAH BERBEKAM



So saya rasa oklah coz baru setengah harikan maybe dia akan pulih dalam 2 @ 3 hari lagi insyaAllah... so sy harap N3 kali ini dpt dikongsi bersama mana-mana kengkawan yg belum tahu rawatan berbekam so ini ialah pengalaman sy yg pertama jugak....



Tuesday, 28-Apr-2009 14:01 Email | Share | | Bookmark
Abang Iparku

Hi guys......... actually dah lama x update Fp nie coz of very the buzylah........... N3 nie actually hari jumaat yang lepas... kakakku sms kata my BIL masuk hospital coz of ada 3 penyakit.... first mula2 suspect kena batu karang pastu bila di 'geledah' oleh doktor2 kena pulak penyakit prostat.... (penyakit nie hanya utk golongan lelaki je) pastu ada lagi satu jenis penyakit dh lupa pulak dah.... kebetulan plak my sister from Terengganu ada kat kl so kita pun pi sekali lah tapi pi asing2 coz masa tue nak kena ambik Fadzil kat KLCC dulu... KL time2 orang balik keje tau2 je lah jalannya macam mana kan... ambik Fadzil dalam jam 7:40pm so kami sampai... lebih kurang jam 9pm kat Hospital KPJ Kajang... otw to hospital nak kejadi cerita si Irfan nie tido kat atas riba ...... pastu akurasa apa yang rasa panas nie..tup2 rupanya si Irfan nie terkucil dalam seluar emmmmmmmmmm so apa lagi basah lah.... hangatnya hati sampai oiiii x tau le nak cakap.. dah lah baju lain x der.. tp nak marah pun x guna benda dah nak jadi... redho je lah....

Kami sampai pun lebih kurang ngan kakak ku sampai.... so moh lah kita layan gambar org sakit... nie..




Masa nie dah lepas operation..... duk kat bilik operation lebih kurang 6 jam.. cuak jugaklah..



Irfan dah x berbaju dah coz bajunya dah basah kuyup so ayahnya pi Pasaraya Bintang pi beli baju baru utk irfan dan mamanya sekali... nasib baik kedainya sebelah hospital jer...

Biasalah kalau kita duk hospital nie kalau org melawat macam best jer boleh bercerita, gelak ketawa dan macam2 lah tp bila dah x der org rasa sunyi pastu terasalah sakitnya semula....



We all doakan semoga my BIL cepat2 sembuh............................
Peringatan kepada kengkawan maka dgn itu jagalah kesihatan supaya kita boleh menikmati hidup ini dgn lebih sihat so ada pepatah : mengcegah lebih baik dari mengubati... coz kalau duk hospital mahal beb nak bayou..faham2 jelah


Time macam nie pun kami sempat gak berposing coz bukan nya senang nak kumpul 4 beradik macam nie. actually ada lagi satu tp kat KTrg. dia tue selalu ketinggalan keretapi,,,





Saturday, 18-Apr-2009 09:54 Email | Share | | Bookmark
My Chocolicious



Baru2 nie adalah pi belajar kelas wat chocolate............... mcm best je tgk orang wat chocolate tapi tak tau mcam mana so one day tu.. ada email masuk dari chetam. So apa lagi cepat2 pi call Pn. Rahimah nie.. utk boking class dia.. kelasnya 2 orang je dalam satu sessi... nasib baik cepat kalau tak maybe tahun depan baru blh joint kelasnya coz dah fully booked... until june jom layan piccasnya...









So nie first time wat sendiri semalam so kira dah passsssss...... marvellous.... kalau kita x wat betul2 kan bila kita keluarkan dari freezer dia akan cair semula chocolate tue..... so layannnnnnnnnnnnn



Macam mana tak terliur ker???


Tuesday, 14-Apr-2009 00:39 Email | Share | | Bookmark
Weekend with d cakes

Hi guys..........

N3 kali nie nak cite skit pasal last weekend punya aktiviti.... my customer selalunya akan order last minute... kalau tak byk boleh lah accept the order tp kalau dah byk sgt memang tak boleh coz of sy x der helper...this cake my customer order from Pn. Anisah keje di HUKM..... so janji nak ambik pukul 3pm tp yg best nya start wat kek nie jam 10.30am uols just imagined baru nak start coz semalam dah tak larat coz siapkan cc untuk customer di Bukit Antarabangsa.... Bila dah nama hari minggu tau2 jelah kalau pg2 nak kena siapkan anak2 dulu pi breakfast dulu lah macam2lah nak dibuat.... So thanx jugak for my hubby coz sanggup tolongkan sy hantarkan cc tue ke Bukit Antarabangsa.... kalau x der dia susah jugaklah... dalam otw to rumah my customer tue sempatlah snap gambar tempat yang masa tanah runtuh hari tue... dah jadi padang jarak padang terkukur dah....




Bila lalu kat sini kan macam sedih je rasa teringgatkan apa yang telah berlaku....

Oklah kita x payahlah ingat2 memori yang menyedihkan nie..... mohlah kita layan gambar kek nie....



kek barbie nie kan atleast 3++ kilo boleh tahan lah beratnya... actually yg skirtnya flavor vanilla dan yang kat bwh tue chocolate cake... n yg kek lagi satu tue yang ada patung ultraman tue carrot cake... tpkan nasib baik betul coz my customer tu call again katanya nak ambik kul 6pm.... pehhh lega beb n uols nak tau kek nya siap pukul berapa???? emmmm semuanya siap jam 5.30 pm.... Ya ampun memang Tuhan tue maha kaya kan kalau tak mampus lah kena marah ngan customer..... nak masak kek dalam 1 jamlebih so ada tiga biji pah masak kena lak tunggu sejuk kan so kalau panas memang x leh wat apa2 lah kan... Oh my goodness..... lepas je customer ambik kami pun keluar lah pi tesco ampang pi makan lunch + ngan dinner skali... dalam jam 8pm.... so kami balik umah jam 11pm dan pastu kena wat kek nie lah pulak so satu hari suntuk wat kek... nie chocolate kek n this customer nak gambar raket badminton... uols tgklah raket badminton tue hehehe senget benget.... esok dia nak pukul 10 am katanya nak bagi supprise untuk husbandnya.........



Ahad Aktiviti

Kek gambar badminton tue kami hantar jam 11am pas hantar je kek tue kami pi makan ikan bakar Fend kat Kelana Jaya pehhh marvelous beb uols trylah pi makan kat sana pasti dan garenti punya hingga menjilat jari... nie ada gambar kedainya jer next time kalu pi makan lagi saya snapkan gambar makanannya plak x sempat nak snap coz terlupa lak bila dah dapat makanan lapaq banget...



pah makan kami tujulah kearah damansara apalagi pi IKEA lah coz budak2 nie sibuk nak pi ikea. dia orang nie bukannya apa suka main2 kat playground yang kat dalam ikea tue coz macam2 ada kat situ...



Isnin aktiviti plak kami sambut Birthday Irfan.... actually birthdaynya pada 9hb hari tue tapi tak sempat so kami sambutlah semalam kebetulan plak my sister from Trg ada kat KL so kami celebrate skalilah...





Nie untie irfan (mama zan) tolong pegangkan pisau untuk irfan... irfan muka masam tue coz masa tgh nyanyi lagu happy birthday dia x sempat2 nak tiup lilin so lagu x habis lagi lilin dah padam... hentam jelah labu....Kami jamu dgn pizza hut je coz malas nak masak x jemput org lain pun just kami sekeluarga and my sister ngan suami nya dan anak nya hafizah.... ... hafizah nie dah nak kahwin hujung bulan 5 nie...


So genaplah irfan 4 thn. dah besar anak mama nie.... next yr dah nak sekolah.......adios


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net